NOTARISWONING, BREDA

NOTARISWONING, BREDA

De ingetogen tinten van de betonlook vloer, de naturel gordijnen en de witte wanden zorgen voor een rustige uitstraling tegenover de warme, okergele wand met Élitis behang. Het vloerkleed van Bomat van wol en polyester is in de zilver en petrol kleuren versterken dit spannende contrast. Naast de vele stoere materialen zoals het metaal, aluminium en de betonlook vloer is er voor een langgerekt TV meubel van ‘heat treated oak’ gekozen. De warme tint in dit donker eiken sluit goed aan bij de okergele achtergrond.

Door de grote raampartijen komt veel daglicht naar binnen wat de gebruikte kleuren in de eetkamer extra helder maakt. Het eikenhout van de tafel, het wol van de stoelen en de combinatie van linnen, velours en zijde in de hanglampen van Contardi maken het een spannende combinatie van materialen en structuren. Frisse tinten blauw, natuurlijke materialen en exclusieve stoffen.  

De wit gelakte, houten trap in de hal is een sterk klassiek element in deze verder modern ingerichte notariswoning. Samen met de strakke zwarte lijst rondom de Chanel poster en de luchtige LED verlichting van Raimond Puts voor het merk MOOOI ontstaat er interessante versie van een ‘modern-klassieke’ ruimte.

De spraakmakende master bedroom en half open badkamer zijn samen één van de meeste bijzondere ruimtes van de woning geworden. De exclusieve uitstraling ontstaat door het gebruik van donkere kleuren in de kastenwand en het badmeubel én de goudgele handgemaakte wandbekleding van Arte. Ook het goud en brons in het glasmozaïek en de gouden kranen en deurknopjes van het Deense Vola spelen een grote rol in het creëren van een chique uitstraling. Door middel van een wand in het midden van de kamer te plaatsen, creëren we een subtiele scheiding tussen de badkamer en de slaapkamer, die tevens voldeed aan de gewenste Feng Shui wensen van de bewoners.